divendres

Resposta per en Trincons.

Perdoneu tots els lectors d'aquest humil blog el retard en l'escrit d'avui però han passat coses rares a l'Ajuntament. De bon mati em truca la Mercè, la secretaria devoradors d'entrepans medicinals.
- Ñor calde non ciona net. Em diu
Mercè no em parlis amb la boca plena! empassa el que hi tens i abans de fer una nova mossada, parla.
- Dic, Sr Alcalde, que no fuciona l'internet.
Escolta'm, mira dins l'entrepà a veure si t'hi has fotut el ratolí o l'alfombreta i te'ls fotras a menjar.
- No, no hi son. Es que no es conecta.
Ara vinc, Mercè, ara vinc. Menja tranquila però respira.
Apa, cap a la Casa de la Vila. Tot el mati mirant amb el Sebastià que coi podia passar i al final hem descobert el tema. Mirant darrere de l'ordinador he olorat quelcom semblant a vi. Miro cap a les parets i veig unes taques, semblants a les cares de Belmez però vermelles.
Merceeeeeeèèèèèèè!
- Què, senyor alcalde.
No serà pas una casualitat que aquest mati tot menjant un dels teus entrepans que acompanyes amb vi del poble n'has llençat o t'ha caigut?
- Es que m'ha trucat la Prudencia i sap allò que et poses a parlar i a parlar i de sobte quan no saps que dir comences a explicar acudits? Doncs això, que me'n ha dit un de molt bo i, saps allò que et passa quan tens la boca plena i no pots evitar-ho i et surt tot disparat? Doncs això.
Però jo, sr. Alcalde, he netejat tot el vi que he vist i aquí a la pared s'hi pot posar un calendari per tapar-ho.
No he pogut més i ho he hagut de dir.
Un calendari? Que sigui del Raimat!. Però és que no puc treballar amb gent normal que m'han de tocat tots els tarats del poble? Tant complicat és treballar amb gent eficient que mengi a casa i vingui cagat i pixat!, La mare que em va...
El Sebastià s'ha tirat mitja hora amb el secador de cabell de la Paquita enfocat a la taca de vi de la torre de l'ordinador i al final, miraculosament i mentre no ens arriba un cable nou de la capital perque aqui no en tenim, el trasto ens funciona. Un pel lent, potser coma borratxo, pero ens funciona.
I resolt el problema m'he posat a redactar una carta per a solucionar els dubtes del Trincons de Cala Carmeta que, com bé recordareu, ens va apuntar el seguent:
estava jo guardant les ovelles a la vora de la mar i aprofita el temps per llaurar una miqueta el camp del costat que varen venir uns paios tot de verds amb uns orinals al cap i em varen demanar el carnet de conduir, amb una llengua tot extranya no els entenia de res, els senyors es van presentar com l'autoritat i jo els hi vaig dir que l'amo era vostè i qui eren ells per no deixar-me treballar, em van dir que tenia que anar a la comissaria a presentar les credencials, i jo em demano senyor alcalde que volen aquest paios, la partida de naixement, el llibre de família, estic molt acollonit senyor alcalde perquè aquells paios en van dir que tenia que parlar amb cristiano i jo no soc una persona de idiomes, i a mes treure un adhesiu de la marca Cat que portava el tractor però si aquesta es la marca del mateix estic tot preocupat, vostè em pot dir que tinc que fer?
Ja sé que la carta escrita havia d'enviar-la al Ministerio del Interior però tractant-se d'un cas succeit a l'aire lliure l'he remés al Ministerio de Asuntos Exteriores. El seu contingut és aquest:
Sr. Ministro de Asuntos Exteriores
Le escribo esta carta en condición de alcalde de mi municipio para disipar las dudas surgidas con un vecino nuestro que, hallandose guardando sus ovejas cerca del mar y aprovechando el tiempo para labrar un poco el campo del lado, notó la presencia de unos individuos vestidos de color verde y equipados con unos orinales en la cabeza. Estos dos seres le pidieron a este vecino el carnet de conducir y se dirigieron a el en un idioma que el desconocia. Entienda en este punto que en nuestro municipio solo se habla el idioma originario de nuestros ancestros y no es otro que el catalán. El vecino asegura que los dos personajes de verde se le presentaron haciendose llamar "la autoridad" y anotese que el vecino, don Trincons de Cala Carmeta que es de muy buena casa y familia, les recordó que el cargo de maxima autoridad corresponde a mi persona como alcalde. Los seres verdes le insistieron que debia llevar sus credenciales a la comisaria con las dudas que esto le ha causado al vecino ya que no sabe cual de ellas presentar. El caso es que en nuestro municipio no hay dada de alta ninguna comisaria como actividad de negocio o entidad. Si existe una caserna de la Guardia Civil regentada asiduamente, que no dirigida, por tres agentes dos de los cuales son soldados y el tercero un sargento. Sigo con el relato porque, para finalizar su disgustosa presencia ante nuestro vecino, los dos hombres verdes le pidieron a este que sacara de su tractor un adesivo con la iniciales CAT cuando don Trincons mantiene que se trata de la marca del vehiculo, iniciales que corresponden a Confederación de Automobiles y Tractores CAT. Explicados los hechos le rogaria que averiguase si se ha implantado recientemente en este pais algun nuevo cuerpo de seguridad que destaque por el porte de orinales identificativos en la cabeza y la vestimenta de color verde. Ciertamente la indumetaria se asemeja a la de la Benemerita pero por todos es sabido que estos , en lugar de orinales verdes, cubren su cabeza con croisants negros de charol. En caso de confirmarse la no presencia de un nuevo cuerpo de seguridad ordenaria, si usted lo permite, la busqueda y captura de estos hombres verdes y encargaria esta labor a los agentes de nuestra caserna. Seguro que los encuentran y con la maxima celeridad. Quedo a su disposición y pendiente de respuesta.
Baldiri
El Alcalde
Apreciat Trincons. Espero que cas on us heu vist involucrat tingui una solució ràpida. Si torneu a veure als dels orinals, aviseu a la Guàrdia Civil. Si per un cas veieu a la Guàrdia Civil, aviseu als dels orinals. Demà donaré resposta a la consulta del Pepet i la Maria.

2 escrits vostres:

Anònim ha dit...

Sr. Alcalde soc en trincons de Cala Carmeta, l'altre dia em vaig mudar, vestit negre corbata i apa cap a veure els senyors del orinal i el orinal i el vestit verd, primer vaig anar a la caserna del poble i aquestos en van dirigir al Quartel de Tràfec, allí en van dir que em cauria el pel, o jo acollonit nomes em queda aquella pelussilla darrera les orelles i aquestos senyors que fan de barber em volen prendre lo poc pel que em queda , be això ho tinc que dir al alcalde que aquests senyors del orinal fan de barbers sense estar donats d'alta a la seguretat social.
Desprès de repassar tots els papers que portava, llibre de família, les escriptures de les cases, les factures de les vaques , les factures de les ovelles, el senyor del orinal i el vestit verd amb molts pinks penjats al vestit em va dir que això em costaria 300 euros i tres punts. Jo li vaig dir que els euros cap problema em venc quatre ovelles i ja esta, però lo dels punts que no podria ésser donat que a la meva edat ja feia molt temps que no jugava a res i no els hi podria regalar cap punt.
El senyors dels pinks amb cara de pocs amics em va demanar si m'estava enfoten d'ell i que això en costaria 300 euros més.
Jo acollonit no vaig dir res mes que encara es quedarien amb totes les ovelles i la dona aquest paios, lo de la dona ja estaria bé pero les ovelles no que els hi he agafat estima, senyor alcalde estic desesperat amb aquests senyors perquè aquest paios m'han agafat mania i això no s'arregla ni amb quatre botifarres i un pernil, ho deixo tot a les seves mans
atentament
Trincons de cala Carmenta

Baldiri ha dit...

Trincons, Trincons, que no en surts d'una i et fots a l'altra fins el fons. Espera't que solventi el tema orinals i després veurem lo de la mala llet (per lu des vaques). Sempre has estat molt decidit però pensa que aquí, només parla el més antic. Ja m'entens.