dimarts

La fatxa del blog

Sobre la fatxa que fa aquest blog la culpa és del Secretari de la Casa de la Vila, el Sebastià, que debia estudiar a la Once o a la Xina. Ja em diras tu, amb la de formes que hi ha i ens fot a plantar una fullola i trossos de celo per aguantar les coses. Ara, pitjor era el model que va triar ahir al mati fent les proves previes abans de fer la inauguració oficial.

Miro i veig que a dalt s'hi veien dos pingüins. Em poso darrere d'ell, al clatell, i li dic: Sebastià, aqui al poble hi ha pingüins? No, diu ell. Doncs llavors fota'ls a la mar i posa una altra cosa.

Mitja hora mes tard torno a anar cap al Sebas i li dic, com ho tens. Mira! em diu. I em veig una pàgina marró amb dues papallones i una flor.

I clar, li vaig haver de dir: Tu creus que podem començar així? vols que ens diguin Cal Papallones o el Rincón del Mariposón? Apa, canvia-ho abans que algun perdut ho vegi.

I al final el Sebas es va rendir tot dient-me: de moment he posat això. I mira, fullola i celo, com els pobres. Més val això que papallones o pingüins. Amb el temps, si en sabem més, ja farem canvis.

Eh! l'estelada si, oi? Maca maca maca! I el rellotge, millor que el que tenen els meus sogres a la pared del menjador. I a sobre aquest va sense piles. Demà us parlaré dels pixapins que han vingut avui a la Casa de la Vila per a preguntar si teniem alguna casa a la venda. Coi! que en són de tarats! Bé... això demà.

8 escrits vostres:

Unknown ha dit...

Hola Balderi,
veig que a l'ajuntament amb vostè estan distrets, com a mínim s'agafa les coses en bon sentit de l'humor. Ja li vaig dir ahir i li torno a dir avui, em fa molt feliç que hagi inaugurat el blog just per adherir la seva població, que no sabem quina és, a la campanya.
Una pregunta tonta tonta, però quina cara va ficar el secretari quan li va dir lo dels pinguinos?
Una abraçada!

Baldiri ha dit...

Batua! la primera persona que s'atreveix a opinar al blog. Bé la primera descomptant la meva dona que ha opinat no al blog sino sobre el blog. M'ha dit: Figot, que ets un figot! només et faltava un blog. Ves a la llibreria de la Pasqual i n'hi compres un dels de sempre.
És que la Paquita té el caracter molt fort. Coi, pel que he vist avui, o ens sobra bandera o ens falta balcó. Aquestes dones no s'han acabat d'entendre amb les mides i més que l'estelada sembla la carpa d'estiu de la plaça major.
Sobre el secretari, se li ha quedat la cara de sempre. És que és un home molt inexpressiu, com una mica mort. Tant li dona si fem naps com si fem cols. I mira que hi ha diferencia xicota. Apa, vaig a explicar-li al del PP que això funciona a veure si li posen el segn baypas.

Anònim ha dit...

senyor alcalde, soc en trincons de Cala carmeta, i donat que no puc venir a la Casa Gran , li he d'explicar el meu problema a veure que hi podem fer, estava jo guardant les ovelles a la vora de la mar i aprofita el temps per llaurar una miqueta el camp del costat que varen venir uns paios tot de verds amb uns orinals al cap i em varen demanar el carnet de conduir, amb una llengua tot extranya no els entenia de res, els senyors es van presentar com l'autoritat i jo els hi vaig dir que l'amo era vostè i qui eren ells per no deixar-me treballar, em van dir que tenia que anar a la comissaria a presentar les credencials, i jo em demano senyor alcalde que volen aquest paios, la partida de naixement, el llibre de família, estic molt acollonit senyor alcalde perquè aquells paios en van dir que tenia que parlar amb cristiano i jo no soc una persona de idiomes, i a mes treure un adhesiu de la marca Cat que portava el tractor però si aquesta es la marca del mateix estic tot preocupat, vostè em pot dir que tinc que fer? moltes gràcies les properes eleccions el votarè a vostè envers del fatxa del pp, que em va prometre un càrrec honorífic i l'únic que ha fet es no saludar-me quan em veus
apala senyor alcalde.

Baldiri ha dit...

Renoi Trincons! que en fa de temps que no et deixes veure.
Escolta i escolta bé que et recordo que ets una mica dur d'orella per no dir sord com una tàpia. Totes aquestes queixes i dubtes que, com la teva, m'aneu escrivint aquí, us les respondré amb un article aquí al blog aquest. Demà he de parlar dels pixapins però dijous tindràs la teva resposta. Records a la Joaneta i als dos petits retallons que teniu que de fet ja deuen ser més alts que tu.

Anònim ha dit...

Hola senyor alcalde som en josep de la mandra i la maria de la son , hem parlat amb en trincons i ens ha dit que la millor manera de parlar en vostè es fer-li un escrit aquí, així hem demanat al nostre net Ernest que es fes la gestió, Miri senyor alcalde fa dies que no veiem un drap gros que tenia en temps d'aquell senyor petit i amb moltes medalles amb bigoti era vermell i groc, s'en recordar senyor alcalde, dons voldríem fer la matança del porc i li agrairíem ens els pogués deixar per fer les botifarres, donat que el darrer que tenien, el varem embrutar quan la vaca bigarrada va tenir la filla.
moltes gràcies senyor alcalde, i ja saps que te una bona llonganissa i quatre fuets a la seva disposició

Baldiri ha dit...

Estimats Pepet i Maria i dic estimats perquè suposo que us estimeu car llavors sou estimats: respondré la vostra pregunta aquest dijous. He d'anar al magatzem municipal i suposo que alguna cosa hi trobaré. Si no és un drap segur que trobo algun braç d'alguna estatua que varem treure fa uns anys i de ben segur que us servirà per a remenar la sopa.

Unknown ha dit...

Bones de nou,
et visito per donar-te les gràcies. Avui us he dedica un petit document en format vídeo fet amb bones intencions i per tenir un record d'aquests dies.
Ens llegim els propers dies. Prometo entra en calma als blogs adherits i fer una bona ullada. Tenim u nivell molt alt a Catalunya amb els blogs.
Per cert et deixo aquí el correu per aquells que s'han adherit i que jo no en tinc constància per tal de fer l'enllaç. 100anysdestelada@gmail.com
Moltes gràcies.
Muakisssssssssssssssss

Baldiri ha dit...

Recoi, xicota! quina presencia tan constant en aquest humil blog d'alcalde de poble. Ja tenim acabada l'estelada però en ha quedat grossa. Estem per trucar a TV3 i dir-los que els hi deixem quan pugin a Montserrat perquè els aribarà de peu de muntanya a monestir. Sobre això que dius de les adhesions, jo xicota no entenc res. Aquí al poble l'únic que tenim adherit és un dels monuments del poble. És el xiclet que en Cisquet de Voltes baixes va enganyar al banc de la plaça just abans que aquell dia de la tempesta que ningu vol recordar el deixes inconscient i al cap d'uns dies pajaritu. Així està el poble, que del llamp li va quedar la mà tota oberta i garratimada. I ara l'únic que li cap a la mà és la bola de petanca amb la que juga cada tarda amb els més vells del poble. Total, que en homenatge al Cisquet el xiclet segueix enganxat al banc i sota d'ell hi ha una placa on s'hi pot llegir:

"Tot i ser de goma, aquest xiclet no va evitar el sutrac del Cisquet perquè els peus els duia nus i quan els dus nus i hi ha tempesta i no portes sabates, quan cau un llamp, ja saps que passa: padapamp!